2017 Camping: Le Reve - Le Vigan

2017-07-23 Zondag
2017-07-27 Donderdag

Camping Le Reve bij Le Vigan staat in het boekje rustiek camperen. Dat geldt echter niet voor het hoogseizoen, de camping staat dan vol met gezinnen met kleine kinderen. Afijn er is nog een rustige plek in de bosrand, dus die nemen we.

De omgeving van de camping is mooi, heuvelachtig. En ook weer de kleine weggetjes en nog steeds de vele boertjes, terwijl we toch 500 kilometer verder zijn. We hebben hier diverse wandelingen gemaakt, erg mooi. En je kunt prima eten in de diverse plaatsjes. Zo kwamen we een kleine pizzeria (La scuderia in Le Vigan) tegen met een beetje alto bediening, waar we heerlijk 2x geten hebben (op dezelfde dag).


Tijdens een van de wandelingen tussen de camping en Le Vigan kwamen we een klein museum tegen in de middle of nowhere. De eigenaar is de vriend van en de voormalige zakenman van de overleden Belgische schilder Henri Giron. Leuk om zijn werk te bekijken, beetje apart wel, maar niet slecht of lelijk, eerder een vreemde stijl.


We hebben de plaats Cahors bezocht aan de Lot (rivier). Dit is een mooie oude stad, die ingeklemd ligt in een lus van de rivier. Op een brug was een soort marktje/wijnproeverij.