2017 Camping: San Marcial - Pineta vallei

Vandaag zijn we iets eerder opgestaan om naar de Pineta vallei te gaan. In deze vallei vallen een paar dingen op: Het is enorm groen, er zijn veel watervallen, de bergen zijn hoog, oftewel het heeft wel wat van Yosemite. Alleen is het hier niet zo druk, en zijn er veel meer wandelpaden. Kortom dit is een bijzonder mooie vallei.

We hebben een flinke wandeling gemaakt en onderweg veel fotos gemaakt. Je ziet hier behalve vogels, vlinders en hagedissen verder geen groot wild. Dat is dan wel een verschil met Yosemite. Je loopt tussen varens en bloemen door een stevig stuk omhoog. Daar heb je een fantastisch uitzicht op een grote waterval. Je kunt verder omhoog lopen, dat hebben we niet gedaan, we zijn nog een stuk de andere kant opgelopen waar je via een aaneenschakeling van watervallen terug naar beneden loopt.

We hadden goed weer, zo af en toe bewolkt, zodat het niet te warm is. Beneden aangekomen is een barretje waar we een colaatje met chips genomen hebben, je moet je energie weer aanvullen…