2017 Camping: San Marcial - Esquain

Na ontbijt rijden we naar Esquain, dat is aan de andere kant van de vallei ten opzichte van Rebilla. De weg ernaar toe is een lang stuk omhoog waarbij de weg op den duur redelijk smal en slecht wordt, maar gelukkig is het nog wel te doen. Je komt gelukkig niet veel tegenliggers tegen.

Bij Esquain lopen we eerst een rondje van een half uur langs de rotswand met uitzicht op de vallei en de rond cirkelende gieren. Ondanks de lage sluitertijd is het bijzonder lastig om ze scherp in beeld te krijgen. Hierna wandelen we een stuk verder langs de top van de vallei. Dit is een redelijk beschut pad, maar het is inmiddels zelfs op deze hoogte een graad of 32.

Overal hoor je bellen klingelen van loslopende koeien. Blijkt dat hier ook kalveren en een enkele stier tussen door lopen. Zo hier en daar zie je enorme botten liggen. Het pad loopt steeds verder omhoog en op den duur hoorde ik een geluid wat lijkt op een grote vlieger, blijkt dat het een gier is die ongeveer 20 meter boven me vliegt. Die vleugels maken een enorme herrie, dat wist ik niet. Maar ja als je aaseter bent hoef je ook niet in stealth-mode aan te komen vliegen om je prooi te pakken, een kadaver met een verassingselement aanvallen… (?). De weg terug (bergaf) gaat een heel stuk sneller. Mooie wandeling, inspannend, 20000 stapjes volgens de teller. ‘s-Avonds tapas gegeten in Bielsa.