2017 Las Arenas - San Vincente - Comillas

Pechon – Camping San Arena

2017-08-05 Zaterdag
2017-08-08 Dinsdag

We vertrekken om ongeveer half 10, na een ontbijt en alles ingepakt te hebben van camping San Marcial. Het is mooi weer, en het is een heel stuk rijden. Eerst via allerlei kleine wegen door de Pyreneeen, later via een snelweg langs Pamplona en Balbao naar de camping San Arena vlakbij Pechon. Voor Bilbao begint het te motregenen, een hele dichte en harde regen. Dat rijdt niet zo heel erg prettig. Onderweg twee keer een ongeluk gezien. Bij Bilbao is het druk, maar over het algemeen kun je goed doorrijden.

Bij aankomst, het regent zo af en toe nog steeds, twijfelen we, zetten we de tent op, of gaan we naar een hotel? We besluiten toch maar om de tent op te zetten, grappig genoeg is het droog zodra we een plek gevonden hebben. De grond is wel erg nat. Later begint het weer te regenen, dus we maken eten klaar in de binnentent. Toch wel handig zo’n nieuwe tent die groter is dan ons oude ‘kruiptentje’.

De volgende dag gaan we naar San Vincente de la Barquera en naar Comillas. Dit zijn biede kustplaatsen. Vooral Comillas is een mooie plaats. Hier eten we tapas op een klein terasje. Het is beter weer dan voorspelt, de lucht trekt open en de zon schijnt. ‘s-Avonds lopen we stuk vanaf de camping.

Uitzicht vanaf de campingplaats: De stoelen staan voor de tent met mooi uitzicht op de golf van Biskaje.