2017 Hotel "Cortijo" - Laredo

2017-08-08 Dinsdag
2017-08-08 Woensdag

Tent en de overige spullen inpakken en vertrekken richting Bilbao, met als doel het Gugenheim museum bezoeken. Tijdens het inpakken komen andere mensen ‘onze’ plek bekijken, en besluiten om hier te gaan staan. We hebben ze onze wandelkaart gegeven, die zijn hier schaars.

We proberen een hotel te boeken in Bilbao maar dat lukt niet voor een acceptabele prijs voor deze avond. Dus we pakken een willekeurige plaats op de kaart om daar naar een hotel te kijken, dan gaan de we dag erna naar Bilbao. Uiteindelijk blijkt dat in die plaats geen hotel is, dus rijden we binnendoor verder en komen bij Laredo uit.

Laredo is een verassende plaats. Het ligt aan een vrij grote baai, met vooral heel veel lelijke gebouwen aan de andere kant van de baai. Aan deze kant zit je vlak bij een haventje het oude deel van de stad. Dat bestaat uit een labyrint van kleine straatjes waar je het ene na het andere terrasje en eettentje vindt. Ziet er heel gezellig uit, maar alles is nog dicht. De meeste eettentjes gaan om half acht open. We besluiten om terug te lopen naar het hotel om ‘s-avonds weer terug te komen voor zo’n eettentje. Het is tapas geworden. We blijken een beetje veel besteld te hebben, maar ook de pinchos (kleine hapjes) zijn weer bijzonder lekker.

Nog wat door het plaatsje gelopen, en toen liepen we tegen een of ander folklore festival aan. Alle stoelen bezet…. erg populair blijkbaar.