2017 USA - Dag 21: Naar Bluff

25 Mei 2017, Donderdag

Vanmorgen eerst een wandeling gemaakt in Monument Valley bij de camping. Daarna zijn we vertrokken naar Bluff in Utah. Dit is een mooie weg om te rijden, erg 'scenic'.

In Bluff is het heet, en we komen zo rond het heetst van de dag aan. Dus eerst lunch en rustig aandoen. Dat wil zeggen we hebben diverse campsites afgebeld (Vera is daar heel bedreven in), en geboekt voor Mesa Verde, Moab en Zion. Daarna zijn we een stukje wezen lopen. Vera wilde een plaatselijke museumpje bezoeken maar die bleek niet meer te bestaan. Toen zijn we maar naar de rivier gelopen. Dat was iets verder dan verwacht maar wel een mooie omgeving. Bluff is een dorp waar vroeger een paar duizend mensen woonden en nu nog slechts 300. Je ziet hier dingen zoals je ze uit oude films kent. Verdorde struiken die over de weg waaien, oude auto's, rommel, wanorde. Dus best wel ok hier.

De rivier is niet echts iets om in te zwemmen. De stroming is veel te groot. Tijdens de terugwandeling komen er ineens behoorlijk wat zware wolken aan. Maar daar hebben we verder geen last van. We gaan een steakhouse in om wat te eten. Daar hebben we nog vrij uitgebreid gepraat met een stel uit New-Mexico. Toen we terugkwamen op de camping bleek dat andere gasten onze stoeltjes hadden ingeklapt en op de grond gelegd. De eigenaresse vroeg of wij dat waren die door de zandstorm waren gelopen.... Zandstorm? Niets van gemerkt. Zeker tijdens de lunch gebeurd of heel erg plaatselijk. Ik heb de 'lucht' vastgelegd in 512 foto's (1 per 5 sec.), en daar een filmpje van gemaakt. Ziet er nog wel aardig uit, maar de lucht tijdens de wandeling was factoren dramatischer.