2017 USA - Dag 29:  Capitol Reef - Old Wagon Trail - Natural Bridge

2 Juni 2017, Vrijdag

Vandaag maar liefst tot iets na acht uur uitgeslapen. Daarna zijn we met de camper via de scenic driveway naar het startpunt van de 'Old wagon trail' gereden. Die weg is inderdaad erg de moeite waard. Tussen de rotsen door, slingerend, door rivierbeddingen en omhoog en omlaag.

Die 'Old wagon trail' loopt door een dennenbos. De bomen zijn ongeveer net zo hoog als wij lang zijn. Dus in de schaduw lopen, vergeet het maar. In tegenstelling tot gisteren is het vandaag weer zonnig en meteen dus ook een stuk warmer.

Eigenlijk is deze trail niet zo heel bijzonder. Geen viewpoints, geen spectaculare dieren. We vervolgen de weg naar het eindpunt van de scenic drive. Daar zetten we koffie. Hierna besluiten we nog een wandeling te maken naar de 'Natural bridges'. Die wandeling is mooier, water, natuurlijke poelen, etc.

Bij terugkomst op de camping is het tijd om uit te rusten, dat wil zeggen: Lezen. Voor het eten maken we nog een wandeling vanaf de campsite. Via een heel mooi en zeer ruim opgezette picknick plaats kom je via een bruggetje in een weide en daarna bij een muur met petrogliefen. Daar zien we ook voor het eerst een wilde kalkoen. En op de terugweg een paar herten.

Dit park is heel anders dan Yosemite, het is veel kleinschaliger. Geen bus dienst, geen winkels, niets eigenlijk, behalve een heel klein winkeltje waar je taart en ijs kunt kopen. Dus niets voor een maaltijd. Gelukkig hebben we nog iets in de koelkast alhoewel die nu ook leeg begint te raken. Tijdens de laatste wandeling hebben we in dit winkeltje twee ijsjes gekocht als toetje, dat kon nog van onze laatst contante dollars (zes stuks over....).