2017 USA - Dag 34: Naar Heber

7 Juni 2017, Woensdag

De volgende parken die op de lijst staan zijn Teton en Yellowstone. Deze twee parken liggen vlak bij elkaar, zo'n 1000 kilometer noordelijker dan Zion. Dat gaan we niet in 1 dag rijden. Bovendien hebben we besloten om eens uitgebreid een Mall te bezoeken. We gaan een dag eerder dan gepland bij Zion vertrekken. Reden: Park is heel mooi maar je kunt er niet zo heel veel doen, een aantal hikes, etc. Een van de 'must-do' activiteiten is de "Narrows". Dat is een wandeling waarbij je tussen de rotsen door de rivier loopt. Wij besluiten dat te laten schieten. Leuk voor later?

Het plan is om bij Salt Lake City uit te komen. Dan zijn we ongeveer halfverwege. We besluiten naar de "Tanger Outlet Park City" Mall te gaan. Deze ligt in Park City, wat een stukje oostelijk van Salt Lake City ligt. Het grootste deel van de route is over de interstate 15, max snelheid 80 mijl/uur, maar we rijden meestal 70 of 75. Dat kan omdat dit een goede weg is, heel iets anders dan die wegen die we een paar weken geleden hadden. Dus het schiet lekker op.

Het is een aaneenschakeling van groene velden, en nog meer, en nog meer. Sommige met vee. Aardig is dat het vee hier enorm veel ruimte heeft en de kalfjes lopen ook gewoon in de wei. In Nederland worden die direct van de moeder-koe gescheiden. 't is toch zielig.

Verder zie je hier veel bewatering van de weiden. We hebben twee verschillende methoden gezien. De ene is een lange pijp, vuistdik, die de as is van een aantal wielen die zo'n 10 meter uit elkaar staan, tot een totale lengte van meer dan 300 meter. Zo'n ding draait rond. Water stroomt door de 'as', waar divere sproeiers op zitten. Je kunt dit goed zien op sateliet foto's, allemaal rondjes tussen de bergen. De andere methode is bijna hetzelfde alleen 'rolt' de buis dan over het veld, dus geen ronje wat bewaterd word, maar een rechthoek. In Nederland leggen ze N buizen in het veld. Het kan dus ook met 1 buis en wat wielen.

Bij Provo gaan we van de interstate 51 af en de route daarna is door een mooi gebied met meren.

De campsite heet “River Edge at Deer Park”, en ligt ongeveer een half uur rijden voor de mall. Vanaf deze campsite kun je beperkt maar wel leuk wandelen.

Het uitzicht is in de verte op besneeuwde bergen. Het is hier gelukkig ook wat koeler. Van 36 graden in Zion is het hier ongeveer 27 graden. PS: We hoorden vandaag dat het in Yellowstone gaat sneeuwen. hmm, ben benieuwd.

Vlak bij de camping loopt een heel snel stromend riviertje. Let ook op de muur op deze foto.

Toen ik deze foto nam liep ik over een brug van balken, zag er wel stevig uit. Met een camera voor je snuffert zie je niet heel veel meer. Ik was bijna hierin gelopen…. (ik kwam van de overkant… had dat niet iets met Drs. P te maken?)

Je ziet hier ook veel vlinders. Na wat geduld heb ik er twee kunnen fotograferen.
De gele is vrij groot, 6 to 10 cm spanwijdte.

Na het eten nog een ander rondje gelopen. En daar zagen we een bever burcht in de plas. Het is een stukje natuur wat moerassig is, er zijn diverse kleine meertjes en we hebben nog zo’n burcht gezien. Oja, ook nog een slang. Maar die was te snel weg om vast te leggen in nullen en enen.

We hadden geluk, er kwam een bever thuis.

Nu nog iets over die muur waar ik het eerder over had:
De camping ligt vlak bij deze muur. Voor de afmeting: Zie lantaarnpaal, hoewel echt hoog is deze muur ook weer niet. De snelstromende rivier is het resultaat van een krachtcentrale. Dus wij zitten vlak onder een stuwmeer. Helaas kun je niet vanaf de camping ‘boven’ komen zodat je het meer kan zien.

Toch nog wel aardig wat leuke foto’s voor een dag die eigenlijk voor een saaie reisdag door zou moeten gaan. Bevers, vlinders, een slang, toch nog twee leuke wandelingen. We kruipen weer tevreden het bed in. Morgen shoppen.