2017 USA - Dag 38: Grand Teton - Rodje park

11 Juni 2017, Zondag

Vanochten eerst rustig aan gedaan, Vera lezen en ik een stukje wandelen. Daarna besluiten we om een rondje in het park te rijden en een aantal interesante punten op de route te bekijken en nog ergens een wandeling te maken. Dit rondje is een kilometer of zestig.

De eerste stop is bij een stel oude gebouwen die overgebleven zijn van een mormoon nederzetting.

Verder zien we onderweg voor het eerst bizons, helaas staan ze ver van de weg vandaan. Hetzelfde geld voor een aantal elken. Later zien we ook een witte pelikaan in het water dobberen.

Bij een overzichtspunt is uitzicht op de 'Snake River', met op de achtergrond de besneeuwde Teton bergen. Een info bordje vertelt ons dat hier 'Eagles' kunnen overvliegen die op zoek zijn naar vis uit de rivier. Zal wel, denk je dan. Maar we blijven een tijdje op dit punt hangen om te lunchen, het uitzicht is adembenemend. En waarempel, vliegt er zo'n adelaar voorbij.

Bij het noordelijkste punt van onze route, Colter Bay, gaan we naar het bezoekerscentrum en kiezen een wandeling uit die uiteindelijk iets meer dan 2 uur duurt. De wandeling loopt langs 'Swan Lake' en 'Heral Pond'. In beide meren liggen veel waterlelies. In Herald Pond ziet we een beverburgt en later ook nog bever. Ook zien we een vogel waarvan we geen idee hebben hoe hij heet. Het zijn forse beesten, we schatten zo'n 80 centimer hoog. En ze hebben twee jongen van het formaat 'soepkip'. Je ziet ze echter nauwelijks, ze zijn shuw en gaan op in het landschap. Op zijn Engels: "They right blend in with the trees".

Tijdens de wandeling is het best warm. De zon schijnt volop. We maken het rondje af en keren terug naar de campsite. Eten koken en we kunnen buiten eten, en daarna afwassen. Daarna maken we een wandeling langs de rivier de 'Gros Ventre River' die achter de campsite langs loopt. Woest stromend water. Het is mooi weer toen we vertrokken maar een half uurtje later is de lucht gitzwart. Het weer verandert hier soms heel snel en aan de ene kant van de vallei kan het totaal ander weer zijn dan aan de andere kant.