2017 USA - Dag 41: Yellowstone - Rondje park

14 Juni 2017, Woensdag

Het zonnetje schijnt voorzichtig bij het opstaaan. Het is heel ander weer dan gisteren. Droog, en de laag sneeuw op de bomen en op de pickicktafels is gesmolten.

Vandaag maken we een rondje door het park (de meest zuidelijke lus), om al doende een aantal bijzondere plekken te bekijken.
- Buiscuit basin
- Midway Geyser basin
- Lower Geyser basin
- Norris Geyser basin
- Mud Volcano

Bijzonder om al deze vreemde termische verschijnselen te zien. En te ruiken. Sommige plekken zijn rustige poelen of rustig stomende gaten, terwijl andere wild bubbelen of spuwen, meestal water, soms modder. Verder leven er diverse soorten bacterien in deze poelen, die zorgen voor de verschillende kleuren. Die bacterien klonteren samen in stringen die weer samenklonteren tot platen. Die platen liggen over elkaar heen als dakpannen, waar het water overheen stroomt of stilstaat. Dat geeft weer hele mooie spiegelingen met de lucht. Het water in sommige poelen is bijzonder helder, je ziet diverse lagen rotsen in de diepte. Bij andere plekken kun je tevens een stuk hiken (wel oppassen voor beren op de weg), we zijn naar een dubbele waterval gelopen.

Eigenlijk zou je op een plek wel een dag kunnen blijven en telkens weer andere dingen zien afhankelijk van hoe de zon schijnt en afhankelijk van de termische activiteit.

Onderweg hebben we diverse keren bisons zien lopen of liggen. Soms alleen, soms in groepjes, soms met kalfjes. Een keer staken ze de weg over en liepen langs de auto's, dan heb je we een heel close view.

's-Avonds weer heerlijk in de camper gegeten. Het was een bijzondere dag want al die vreemde fenomenen hier zijn heel erg mooi om te bekijken en te ervaren.