2017 USA - Dag 43: Yellowstone - Mammoth Hot Springs

16 Juni 2017, Vrijdag

Met af en toe zon en af en toe bewolking rijden we naar Mammoth Hot Springs. Grofweg gezien bestaan het 'wegennetwerk' in Yellowstone uit een acht. Twee dagen geleden hebben we het onderste rondje van de acht gereden, we rijden nu het buitenste rondje. Grant Village (onze camping) zit aan de rechter onderkant van de acht en Mammoth Hot Springs aan de linker bovenkant. Het hele rondje is iets meer dan 220 kilometer.

Onderweg blijkt dat een deel van de weg 'under construction' is. Het betekent dat een behoorlijk stuk openligt, je glibbert met de camper een beetje door de modder heen en weer. Mu weten we meteeen waarom sommige autos en campers zo enorm smerig waren, de onze is dat nu ook. In totaal doen we door dit oponthoud drie uur over de helft van het rondje.

Bij de Upper Terraces parkeren we de camper in de berm en lopen daar via de bekende planken paadjes over en langs de bezienswaardigheden. Dit is weer heel anders, terassen waar het water overheen en vanaf loopt. De terassen doen zo hier en daar aan druipsteengrotten denken. Bijzonder is ook de hoeveelheid aan kleuren, van wit tot zwart, met geel, bruin, roze en groene tinten. Dat zal ongetwijfeld weer het gevolg zijn van de bacterien die deze terassen vormen.

We rijden verder naar het plaatje en parkeren daar de camper. Het plaatje bestaat voornamelijk uit gebouwen die vroeger een legergarnizoen huisvestte. Vanaf hier lopen we langs de diverse paden om deze ‘terassen’ van de onderkant te bekijken. De kleuren zijn wederom bijzonder en ‘vreemd’. Soms ziet het eruit als zeewier, maar het is het niet.

Uit een gat in de grond kwam een slang tevoorschijn, keek even rond en kroop snel weer terug in zijn hol.

Er loopt hier ook een soort watervogeltje rond die verdacht veel lijkt op de strandlopers die we in Nederland kennen (waddengebied).

De terugweg is lang en loopt over mooie bergpassen, met gigantisch uitzicht waarbij je soms in de diepte bisons ziet lopen of grazen.