2019-01-07 Maandag

‘s-Ochtends naar de Donkey Sancuary gefietst waar we iets te vroeg aankwamen. Om 10:00h ging het open en kregen we uitleg over wat ze hier doen. In deze Sanctuary zitten ongeveer 600 ezels (of 602…) en op Bonaire lopen er ook nog 400 wild rond. De gewonde en drachtige ezels worden hier naartoe gebracht en verzorgd. Tevens is er een deel voor de ‘bejaarde’ ezels. Je kunt er met de auto doorheen rijden, of gewoon lopen. Je moet niet bang zijn om tussen tientallen ezels te lopen die vrij nieuwschierig zijn, waarschijnlijk zijn ze alleen geinteresseerd of je een wortel voor ze hebt. Maar ja… 600….

In de vijver een aantal vogeltjes gespot waaronder wat flamingo’s.

Na de lunch ben ik nog naar lac bay gefietst. Het eerste stuk is langs Kralendijk, daarna door de buitenwijken naar een niet geasfalteerde weg. Mooi pad, maar wel erg hobbelig. Met een mountenbike schiet je hier harder op dan met een auto vanwege de vele kuilen. Het laatste stuk fiets je langs de ruige kant van het eiland en buigt dan weer naar binnen af naar lac bay. Alles tegen de wind in. De terugtocht is eigenlijk keihard terugwaaien, erg gaaf. Ik heb er diverse filmpjes van gemaakt, maar nu niet echt tijd om aan video bewerking te gaan doen. Komt nog.

Langs het mangrovebos weer een aantal poten en halzen gezien.

En net voor het donker is weer terug. Zo’n fiets heeft geen licht, en fietspaden zijn er niet, dus dan wordt het een beetje link om in het donker te fietsen.