2019-01-09 Woensdag

Vandaag hebben we eerst de huurauto opgehaald bij Herz en zijn daarna gaan snorkelen. Eerst bij de luchthaven, daar ligt een mooi strand. Twee keer het water ingeweest, mooi. Na opgedroogd te zijn in de zon (vakantie is zwaar werk) zijn we verder naar het zuiden gereden langs de kust. Bij de zoutpier uitgestapt om nog een keer te snorkelen. Van een meisje aldaar gehoord dat er schildpadden waren. Dus snel het water in.

En inderdaad hebben we hier schildpadden gezien, en gefilmd. Ook nog een octopus gezien. Hierna zijn we thuis de spullen wezen omwisselen en wat gelezen. Vervolgens wilden we in Rincon bij Rose-Inn eten, maar die bleek helaas gesloten te zijn. Een aardig man verwees ons naar het dichtstbijzijnde restaurant, de buren…. Grappig, daar stond de muzien (Regeaton) keihard aan, maar op het terras was het goed te doen. Er zat nog een man met een biertje half te slapen. Alles rustig aan.

Na het eten zijn we wat rond wezen lopen, maar dat is toch wel inspannend in deze hitte. Dus op een bankje zitten lezen en daarna zijn we naar de ‘opvang’ van parkieten en papagaaien gegaan om deel te nemen aan een rondleiding. Dat is tevens een donatie voor deze organisatie die zich ‘echo’ noemt. Veel uitleg gekregen over planten en de twee genoemde vogelsoorten.

In Rincon nog even bij de supermarket ink0pen doen, en daarna was het donker. Blijkt dat veel mensen hier met groot licht rijden, dat verblind aardig. Aan strepen op de weg, of lantaarnpalen is ook een groot gebrek. Afijn, we zijn weer veilig thuis gekomen.

Onderstaand filmpje is een klein, snel in elkaar geflanst, deel van de films die ik vandaag geschoten heb.