2019 Bonaire Jan 12

‘s-Avonds zien we altijd een paar Gekko’s tegen de muur gekleeft. Beetje doorzichtig diertje, met grappige nageltjes aan de poten.

De zee ligt op 30 meter van ons appartement (Hamlet Oasis).Vlak voor de zee ligt de duik-shop.

Aan de overkant, of de foto net zichtbaar, ligt Klein Bonaire. Met de Nikon P1000 camera met 3000mm lens kun je het strand aan de overkant zelfs goed fotograferen. Zie de foto vanaf de duik-shop vanaf Bonaire naar Klein Bonaire. Je ziet hier de gele marker-paal die ongeveer anderhalve meter hoog is. Deze markeerpaal geeft aan waar je geacht wordt het water in te gaan om de koralen aan de kust niet te beschadigen. Via de ‘buitenkant’ van dit koraal, dus daar waar de zee van ondiep naar diep gaat zwem je dan met de stroom mee terug naar de plek waar de watertaxi’s aanmeren.

Als je bij de duik-shop naar beneden loopt naar de zee: Een foto hieronder is het uizicht naar ‘links’, richting Kralendijk. De volgende foto is het uitzicht naar ‘rechts’ richting het noorden dus, waar in de verte nationaal park Slagbaai ligt.

Je kunt hier ook prima snorkelen. Een stukje de zee in is een soort van natuurlijke muur waar veel vissen zich in verschuilen. Daarna gaat het snel de diepte in. Klein Bonaire ligt hier recht tegenover, maar de zee ertussen is 600 meter diep…

Op een foto zie je een zwarte ‘band’ afscheiding (lus) in het water liggen. Aan de horizon zie je links een paar bergtoppen, daarop is ingezoomd in de volgende foto: (3000 mm lens == bizarre optische zoom factor) Dit is nog niet op het ‘verst’ ingezoomd, het is ook mogelijk om het schip volledig op de foto te krijgen.

Het zwembad van Hamlet Oasis, de tuin is prima onderhouden en rondom het zwembad (vooral aan de kant vanwaar de foto is genomen) staan een aantal palmbomen.