Dag 11: Yosemite – Tenaya Creek

15 Mei 2017, Maandag

Ontbijt: Bacon (gebakken, dikke plak) en ei op brood, is een goed begin van de dag. Na het ontbijt hebben we eerst bekeken wat we morgen gaan doen. Het plan is om naar Kings Canyon National Park te gaan, maar de exacte route zoeken we nu uit. Het is iets lastiger want we hebben geen internet verbinding en ook geen telefoon netwerk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens, het is dan 10:00h, gaan we rondom de Tenaya Creek wandelen. Een klein stukje hadden we al eerder met de fiets gedaan, bij Mirror lake. Het is weer bijzonder mooi, soms denk je ‘het is meer van hetzelfde’ maar dat is beslist niet zo. Bij de volgende bocht is het pad overstroomd, of loop je richting een vallei-wand waar een stuk van naar beneden is gekomen. Het is zeer afwisselend. Erg veel watervallen overal.

map_tenaya_creek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het weer zou vandaag en morgen slechter zijn, zo’n 16 graden overdag en 4 graden ‘s-nachts, en regen. Het is goed dat we niet later vertrokken zijn want een half uurtje voordat we terug zijn, begint het licht te regenen. Dat blijft de rest van de dag zo, soms hardere regen, soms minder hard.

Later zijn we door de regen naar Half Dome Village (formerly known as Curry Village) gelopen om daar wat te eten. Dubbele hamburger / Chili / Salade. We konden dit binnen opeten, in een grote zaal, mooi gebouw, met oude foto’s en oude atributen aan de wand, zoals een arreslee met stuur, etc. Vera heeft zicht in dit dorpje gedouched, en ik heb me vermaakt met fotos in een ruimte waar diverse mensen over stoelen en banken hingen te computeren of slapen, en tegelijkertijd de telefoon of computer aan het opladen waren.

Door de regen weer teruggelopen. Als dit de enige dag is dat je in dit park bent, dan heb je behoorlijk pech, de toppen van de vallei zijn niet zichtbaar door laaghangende bewolking en mistflarden trekken langs de vallei wanden.

Op de camping proberen mensen toch vuurtjes te stoken. Nu zijn we zeker blij met ons rijdende huisje.