Dag 12: Naar Kings Canyon

16 Mei 2017, Dinsdag

We zijn om iets over zeven uur opgestaan en hebben rustig de boel ingepakt. Dat wil zeggen dat alles weer zo staat dat het niet bij de eerste de beste bocht om je oren vliegt.

Bij het dumpstation hebben we weer vers water getankt en het vuile water gedumpt. En al snel ben je dan weer aan de praat met een Amerikaan die geinteresseerd is waar wij vandaan komen en wat we gaan doen. Hij heeft juist voor Yosemite gekozen omdat dat veel lager ligt dan Kings Canyon of Sequoia National park, en dus warmer is.

Om Yosemite uit te komen viel nog niet mee, er zijn diverse weg-onderhouds-werkzaamheden. Dat heeft meteen meer dan een half uur extra gekost. We hebben ervoor gekozen om via Mariposa (140) af te slaan naar de 41 naar Fresno en dan via de 180 naar het park. Einddoel is Dunlap (RV park) of Wilsonia (Sunzet en Azalea) in Kings Canyon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Mariposa hebben we een broodje gesmeerd en weer voldoende eten ingeslagen om weer een paar keer te kunnen koken.

We hebben geprobeerd om iets bij Sunset campground te reserveren, maar dat lukt niet, deze plek is nog gesloten. Ik dacht dat je bij Azalea niet met een camper kan staan, maar dat blijkt fout gedacht. We hebben dit gevraagd bij een info centrum vlak voor het park bij Dunlap. Reserveren hoeft niet, er is toch bijna niemand, en het is nog een half uurtje rijden verder. Dat halve uurtje is wel een half uur omhoog rijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij aankomst zochten we een plek waar je je moet melden, die is er niet…. Er zijn gele envelopjes waar je je gegevens op invult en je stopt er geld in voor het aantal overnachtingen en dan deponeer je die enveloppe in een paal met een gleuf. Dus het gaat hier op goed vertrouwen, erg symphatiek. We hebben een mooi plekje gezocht, naast een soort van wijde waar wat water doorheek kabbelt. Het is hier erg rustig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens heeft Vera pasta gekookt en heb ik sla klaar gemaakt, uiteraard zitten overal weer veel verse groente in. Hierna zijn we teruggelopen naar het locale visitor center om een hiking map te kopen voor morgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De route

to_Kings_Canyon