Dag 14: Naar Barstow

18 Mei 2017, Donderdag

Vandaag is het plan om naar Barstow te rijden. Daar zien we wel of we er een dag blijven of de volgende dag verder reizen richting de Grand Canyon of Las Vegas. De rit naar Barstow zal ongeveer 5 uur rijden zijn. Het is mooi weer, strak blauwe lucht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg stoppen we een paar keer om de rug te strekken. We eten een flinke bak yoghurt met verse ananas bij een kleine supermarkt in the middle of nowhere. Onder de boom (zie foto) bij de bankjes is een herinnerings monument geplaatst. Je moest goed kijken wilde je ontdekken dat er zo’n monumentje was. Beetje zielig wel voor de gevallenen om zo herdacht te worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste stuk weg is uit het park (6400 ft = 1950 m) naar omlaag tot 1000 ft = 304 m. Daarna rijden we door via een soort van binnenweg (de 63) naar de snelweg. Dat is nog een behoorlijk stuk, maar dit is wel een hele mooie weg om te rijden. Heel veel citrus teelt, kilometers achter elkaar.

Op de snelweg: Je rijdt hier al door redelijk verlaten gebied, ook het eerste stuk van de Mojave woestijn. Eindeloze wegen, beetje omhoog en omlaag, en achter de volgende heuvel bijna hetzelfde landschap. Heel veel niets. Soms is de weg goed, en soms zo slecht dat je absoluut geen radio aan hoeft te zetten, die hoor je toch niet. Een licht model auto zou hier compleet uit elkaar rammelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We pakken een KOA camping iets verder dan Barstow, in Yermo. Reden: een goede douche en internet. En een zwembad en laundry. Wat een luxe na ruim een week middenin parken gestaan te hebben. Ook Kings Canyon hadden we niet willen missen vanwege de overweldigende natuur, de sequoias en de grappige race-eekhoorns (chipmunks). En de herten natuurlijk.

Bij de KOA camping eerst even bijkomen met een ijswafel, en daarna hebben we de was gedaan. En als er dan ook drogers staan, dan wordt het wel heel eenvoudig om je was weer schoon in de kast te krijgen. Hoewel… ik gooi de was in de onderste van twee drogers, de bovenste is ‘out of order’. In het midden zit een geldinworp (0.25 dollar voor 8 minuten drogen), en nadat ik er een kwartje in gegooid heb gaat de bovenste droger draaien. Tsja, moet je ook maar naar de pijlen kijken naast de geldinworp. Een beetje dom om dat niet gezien te hebben. Onder het drogen heb ik het levensverhaal gehoord van een Brit die hier met zijn vrouw is, zij maken een tocht van 9 maanden door Amerika, met hun eigen camper die ze via de boot naar Amerika hebben gebracht. Sommige gepensioneerden zijn nog behoorlijk energiek.

Op de kaart had ik een mall zien staan en we wisten dat er bij Barstow twee enorme shopping centers moeten zijn. Een conclusie is dan snel getrokken. Maar helaas fout. Bij aankomst blijkt dat deze mall geheel leeg staat op een paar winkeltjes na. Ik vond de parkeerplaats ook al zo leeg. Maar in dezelfde straat zit een Mexicaans restaurant. Dus hebben we daar heerlijk gegeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘s-Avonds de blog van de afgelopen dagen bijgewerkt. Ik loop nog wel wat filmpjes achter, maar dat komt nog wel een keer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens hebben we bekeken wat we morgen gaan doen. We hebben besloten om niet naar Las Vegas te gaan. We hadden van enthousiaste mensen gehoord dat je het niet moest missen, fantastische buffets, over-the-top hotels, etc. Wij zijn daar niet zo in geinteresserd, het stond ook niet op onze oorspronkelijke planning. Die planning was heel globaal, maar grappig genoeg klopt hij tot op heden tot op de dag.

We besluiten door te rijden naar de Grand Canyon. Via een app een aantal mogelijke RV sites opgezocht en bekeken. De keuze valt op Grand Canyon Camper Village in Tusayan. Dat is 9 km voor de Grand Canyon en dus veel dichter bij dan Williams. Vanaf Williams is het namelijk nog een uur rijden voordat je bij de Canyon bent.

De route (RV site in Yermo, net iets verder dan Barstow). Aan dit kaartje zie je goed dat het eerste stuk door groene velden is (citrus plantages) en vervolgens rij je de Mojave woestijn in. Een compleet ander landschap.

to_Yermo