Dag 2: Camper ophalen

6 Mei 2017, Zaterdag

Normaal kun je de camper ophalen na 12:00h, dat kan ook pas om 16:00h zijn en dan moet je daarna tanken,  boodschappen doen en naar de eerste camping-plek rijden. In Nederland hadden we donderdagavond gebeld om een afspraak voor het afhalen te maken en toen bleek dat we hem al om 9:00h mochten komen halen. Dat is een dikke meevaller, want dan heb je nog wat aan de rest van de dag.

Dus om half zeven opgestaan (je moet toch aan het tijdsverschil wennen, dus dit is niet echt vroeg). Een taxi heeft ons naar ‘Cruise America’ gebracht en daar werden we meteen geholpen. Als je zegt dat je de instructie video thuis al gezien hebt, scheelt dat ook weer een half uur. Je krijgt alsnog een beknopte uitleg over hoe zo’n apparaat werkt. Vantevoren weet je ook nooit of je een oude of nieuwe camper krijgt. Het blijkt wij een een gekregen hebben die nog maar 1 keer eerder is verhuurd. Dus alweer een mevaller.

Twee blokken verder was een tankstation. En daar zit ook een supermarkt. Na een Starbucks was het tijd om naar een ‘Target’ winkel te rijden voor twee buitenstoeltjes. De huur-stoelen hebben we niet voor gekozen, dat zat niet lekker. We hadden gekozen voor de Target in San Jose, North 1st street. Voor bekenden in de regio: De straat waar alle high tech bedrijven te vinden zijn. Vooral alle vestigingen van Cisco zijn aardig om te zijn, het zijn er een stuk of 16 in totaal.

20170506_122052

Het rijden ging wel, hoewel al vrij snel de koelkast opensprong en de inhoud verdeeld over de camper terug te vinden was. Gelukken hadden we nog niet al te veel ingeslagen, en hadden we de glazen potten zolang nog niet in de koelkast gezet. Dus er is niets opengesprongen of kapot gevallen. Zou niet zo grappig zijn als een frisdrank fles openspringt. Dus op een parkeerplaats alles iets beter vastgezet en de koelkast nu wel goed dichtgedrukt.

Op naar de eerste overnachtingsplaats, dat is van San Jose terug via San Francisco naar Pacifica, wat net ten zuidwesten van SF ligt. Aan de kust. Het rijden is wennen, maar is goed te doen. Het waaide enorm en zo’n camper blijkt nogal windgevoelig te zijn. Ik heb opgezien tegen deze eerste rit, omdat alles nieuw is het niet een ‘rustig’ stukje weg is. Maar het viel reuze mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na aankomst de camper nog eens goed van alle kanten bekeken, en uitzoeken hoe sommige dingen werken. Het waait enorm, maar de zon schijnt, fris maar niet slecht. We hebben uitzicht op de oceaan, ongeveer 10 meter achter de camper gaat het 10 meter stijl omlaag waar de golven stukslaan op de rotsen met zo hier en daar een stukje strand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘s-Avonds hebben we in de camper gekookt, hoewel er hier ook veel afhaal en andere eet-mogelijkheden zijn. Toch benieuwd om alles uit te proberen en te zien of we dingen missen. Alles gaat prima, lekker gegeten.