Dag 23: Naar Mesa Verde

27 Mei 2017, Zaterdag

Vandaag verkassen we naar Mesa Verde National Park, wat in Colorado ligt. Tot nu toe zijn we begonnen in Californie, en vervolgens hebben we Arizona en Utah aangedaan. Hierna gaan we naar Moab, dat ligt weer in Utah. In page is de camper plek wel erg ruim, en de zon schijnt alweer volop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Bluff hebben we “Fort Bluff” bezocht, dat is een soort openlucht museum van de eerste nederzetting van niet natives die met huifkarren aankwamen. Dat was in 1880, dus niet zo lang geleden. Je kunt de huisjes in, het is 1 kamer waar een heel gezin in woonde. In elk huisje is een verhaal van de bewoners. Zo was er een gezin die twee kinderen had toen we arriveerden. Na niet nader gespecificeerde tijd bestond het gezin uit pa, ma en 8 kinderen. En dat woonde dus in dat kleine huisje van 1 kamer. Ma overleed vlak na de geboorte van kind 8, die trouwens ook overleed binnen 3 maanden. Er hangt een foto die genomen is 3 jaar voor het overlijden van de vrouw, toen was ze 37 jaar. Net als in Nederland op foto’s uit die tijd, zien die mensen eruit alsof ze al in de zestig zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna (om 9 uur ‘s-ochtends) zijn we via Aneth naar Cortez gereden. Iets verderop ligt Mesa Verde National park. We hebben het bezoekerscentrum bekeken en kaartjes voor een rondleiding voor morgen gekocht. Je moet dan nog wel eerst een uur het park inrijden via een heel bochtige weg, ik ben benieuwd. De rondleiding gaat over de “Ancestral Pueblo people” die hier woonden vanaf ongeveer 1200. Deze mensen worden gezien als de voorouders van de Hopi indianen. Ze hebben stenen huizen gebouwd op richels langs rotswanden, soms alleen via een tunnel te bereiken. Wij gaan ‘Balcony House’ bekijken, wat 38 kamers bevat in twee woonlagen.

Na wat zoeken hebben we de camping gevonden, bleek dat de naam van de camping gewijzigd was…. Vera heeft de was gedaan en gezwommen, ik heb gelezen en gekookt. Deze camping ligt duidelijk weer een stuk hoger, dat is te merken aan de wat lagere temperatuur. Op de achtergrond bergen met sneeuw, uitzicht vanaf onze campsite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA