Dag 25: Naar Moab – Canyonlands

29 Mei 2017, Maandag

Voor 7 uur door een collega uit bed gebeld, (Bedankt Steven !). Rustig ontbeten buiten in de zon, terwijl de ene na de andere plek op de camping leeg raakt, het is Memorial day, en de meeste Amerikanen trekken dan weer naar huis.

Wij hebben in Cortez boodschappen gedaan bij Safeway, en weer groot ingeslagen, we kunnen weer even vooruit. We vonden een taart met verschillende smaken, dat moeten we ook maar eens proberen. Na alles in de kasten, laden, koelkast en vriezer gepropt te hebben zijn we vertrokken naar Moab. Het is 2 uur en een kwartier rijden.

Onderweg ergens gestopt voor koffie met…. een taartpuntje, met uitzicht op een aparte rots.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eerst maar eens de camping opgezocht, we hebben gelukkig een plekje onder twee bomen. Afgelopen nacht was niet echt koud maar wel fris, hier in Moab is het warm/heet. De stoeltjes buitengezet om je territorium af te bakenen, en daarna meteen weer vertrokken naar het centrum van Moab. Hier hebben we eerst wat info ingewonnen, we wilden eigenlijk naar Arches National Park, en morgen naar Canyonlands National Park. De allervriendelijkste man van het info centrum stelde voor om de volgorde om te draaien, Arches is in de ochten rustig en in de middag druk en heet. Dat terwijl Canyonlands hoger ligt en zowiezo veel rustiger is qua bezoek. Dus we doen het in die volgorde.

Nu eerst buiten de deur lunchen. Dat doen we niet zo vaak, dus dat is een extra traktatie. We zijn bij Moab Brewery geweest, lekker.

Vervolgens verder naar Canyonlands. Dat is ook een uur rijden. Dit park is totaal anders dan de Grand Canyon. Het is zowiezo veel minder bezocht. Uitzicht is weer enorm. Wat een afmetingen. We zijn naar het Grand Viewpoint gereden, dat is nog ruim een half uur rijden verder. Trouwens de weg vanaf de snelweg naar de ingang van het park, is fraai en stijgt behoorlijk (je kijkt later per slot van rekening in de Canyon). Bij Grand Viewpoint kun je nog een stuk verder lopen, erg mooi. Veel drinken, het is op deze hoogte toch nog steeds warm. We zijn teruggereden naar het bezoekerscentrum. Daar hebben we wat gelezen en een boterham gegeten om de Canyon tegen zonsondergang te zien. Omdat het nog anderhalf uur terug is besluiten we om niet de gehele zonsondergang af te wachten. De weg kronkelt enorm, geen verlichting, diepe afgronden, niet ideaal in het donker. Tijdens te terugrit zien we wel alle kleuren rood op de bergen, heel fraai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erg diep… en je ziet hier iets beter de uitgestektheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze foto is slechts eens stukje ingezoom, genomen met een telelens. Zie de blauwe auto…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de achtergrond:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Richting ‘Sunset’:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morgen vroeg op om naar Arches National Park te gaan. De wekker staat op 6.15 uur.