Dag 26: Moab – Arches

30 Mei 2017, Dinsdag

Vroeg vertrokken naar Arches National Park, wat hier vlak bij ligt. Na de ingang van het park rijd je tussen de rode bergen door omhoog. Sommige zien er grillig uit, anderen lijken op een muur, maar dan meer dan 20 meter hoog, en dun ten opzichte van de hoogte.

We besluiten eerst naar de meest bekende ‘boog’ te gaan, de ‘Delicate Arch’. Deze ligt volgens de info op een retour wandeling van 3 uur vanaf de parkeerplaats Wolfe Ranch. Meestal kloppen de tijden wel, maar hier niet. We hebben ongeveer 20 minuten bij de Arch gekeken en gezeten, en in totaal was de wandeling 2 uur. Mischien omdat het zo vroeg op de dag was, je loopt op kale rotsen, dus midden in de zon. Het is per slot van rekening een woestijn. Rond het middaguur zouden we deze wandeling niet graag maken en al helemaal niet in de zomer. Opvallend is dat het al vrij druk is ondanks dat het nog heel vroeg is. Deze Arch is ook bekend van MS-Windows screensavers. Deze wandeling is zeer de moeite waard, het is wel een stuk klimmen, maar dat gaat redelijk gestaag omhoog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De omgeving is divers, vreemde rotsen, veel bogen en bruggen, duinen maar dan van rots, struiken, cactussen, ….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na deze wandeling zijn we een stuk teruggereden naar een kortere wandeling bij de zogenaamde ‘North Window’ en ‘South Window’ Arches.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mooi allemaal, en wederom groot. Je bevat de afmetingen pas goed als er een referentie op de foto staat, zoals een persoon of auto. Maarja dat staat natuurlijk niet op een foto, dus ben je het idee van afmetingen verloren.

Na twee wandelingen hebben we het wel gezien en gaan we terug naar Moab om een hapje te lunchen. We hebben gekozen voor het Eklectic Cafe. Klein en een beetje alternatief, erg leuk. Na de gratis koffie refil zijn we teruggegaan naar de camping (zwembad/lezen). Trouwens de koffiekopjes hebben ze niet in restaurants, het is formaat mok. Zouden ze in Nederland ook moeten doen, inclusief de gratis refill. Erg sympathiek en niet zo gierig zuinigjes.

Het is heet maar toch maar iets warms gegeten, daarna terug naar Moab voor een avondwandelingetje langs de winkels. Die winkels is niet zo heel veel soeps, veelal dezelfde niet mooie T-shirts, en andere souvenirs. Wel gezellig.