Dag 28: Capitol Reef

1 Juni 2017, Donderdag

Opstaan, ontbijten, de bestelde muffins ophalen (de receptie gaat pas om 8 uur open), en snel op weg naar Fruita. Dat is de campground in Capitol Reef die werkt volgens het first come first serve princiepe. Omdat we inderdaad vroeg zijn hebben we een plek. Hier geldt weer dat je geld in een envelopje moet doen. Ehh, contant geld? Dat is bijna op. Dus met veel moeite hebben we de 40 dollars voor twee nachten bij elkaar geschraapt.

Fruita is een set van boomgaarden in een groen gebied vanwege de Fermont rivier. Voor de rest heet de omgeving woestijn te zijn. Maar er zijn hier dus diverse groene oases vanwege die rivier en andere rivieren. Zier er zeer fraai uit, en het is een stukje koeler dan in de hitte van Moab. Het is hier 20 graden ipv ruim boven de dertig graden.

Vlak voor de campground zagen we twee ‘yellow bellied marmots’ op de weg, die hebben we voorrang verleend.

Uitzicht op de campsite Fuita vanaf de Cohab Canyon trail:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zijn direct met een leuke wandeling begonnen, de Cohab Canyon trail. Eerst vrij stijl omhoog, dan over een zandpad tussen rotsen door. Mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De rotsen zijn soms mooi getekend, voor je het weet loop je er langs en heb je het niet gezien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de terugweg omweert het in de verte. Toen we weer bij het bovenste punt waren begon het zachtjes te regenen. Hierna ging het steeds harder regenen en harder omweren. Niet echt prettig want die paadjes en stenen worden er zo glad van, en bliksem in de bergen als je redelijk onbeschut loopt is ook niet alles.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terug bij de camper begon het echt te gieten, dus je kunt ook zeggen dat we nog geluk gehad hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je komt in de wijde omgeving (honderden mijlen in omtrek) geregeld de naam ‘slickrock’ tegen. Na zo’n regenbui is heel duidelijk wat dit precies betekent. De bovenste laag van de grond lost op en wordt rode slijk, die overal aanvast blijft plakken. Het vormt een extra zool onder je schoenen wat het lopen er niet eenvoudiger op maakt, het spul onder je zolen vandaan krijgen is een uitdaging.

Later zijn we naar het visitor center gelopen, wat rondgekeken en een film gezien. Op de terugweg regent het weer, maar nu zachtjes.

Onderweg diverse foto’s gemaakt en ook de marmotten kunnen fotograferen, evenals een hert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

marmots

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het mooie van zo’n campground midden in een park is de absolute rust. Gezellige vuurtjes, geen telefoonbereik, geen wifi, puur natuur. Dus de afwisseling tussen af en toe een goede RV site (met alle voorzieningen) en dit soort natuur campgrounds bevalt heel goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA