Dag 30: Naar Brice

3 Juni 2017, Zaterdag

Vlak voor ons vertrek uit de prachtige Fruita campground, renden er een heel stel wilde kalkoenen over het veld. Dat trok redelijk wat aandacht. Er zal er wel geen een op de BBQ belanden. De kampeerplekken zijn hier trouwens groot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De weg naar Brice is de scenic route (route 12), de zuidelijke route. Dit is inderdaad een hele mooie weg en is zeker aan te raden om te rijden. Onderweg zie je ook stukken met veel bos. Je komt ook veel campsites tegen die in geen enkel boekje te vinden zijn. En je staat er prachtig midden in de natuur. Als we niets gepland hadden zouden we hier blijven.

De weg stijgt en daalt, op den duur is aan beide kanten van de weg een afgrond, niet lastig of eng om te rijden, je hebt geweldige ver (en diepte) gezichten. Er zit veel afwisseling in de weg witte rotsen, rode rotsen, geen bos, wel bos, canyon met riviertje, etc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg hebben we alles wat we nodig hebben weer bijgetankt, dat wil zeggen: Benzine, Contant geld, Een gevulde koelkast en last but not least: Onze maag. Dat laatst ging in de vorm van een lunch in een gelegenheid die niets met tourisme te maken heeft. Vera had 3 tacos met mexicaanse rijst en ik een burger met bacon, kaas en ham en french fries. De hoeveelheid was een beetje absurd. Je ontploft zo’n beetje. Dus in plaats van lunch is dit ons diner geworden voor vandaag. Trouwens, het was wel goed klaargemaakt, dus geen snelle snack oid. Super.

Bij Brice hebben we de camper geinstalleerd, en het eten maar overgeslagen…. Na wat aanrommelen en de blog updaten omdat we de afgelopen dagen geen verbinding hadden, zijn we met de shuttle bus naar het visitor center gegaan. Daarvandaan hebben we een stuk het park ingewandeld, maar niets bijzonders, want we willen de laatste bus niet missen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Later heb ik nog een stuk rondom de campsite bekeken. Er zit ook veel commerciele dingetjes rondom, zoald een ‘steen’ winkel, die je onderweg soms ook tegenkomt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In een open veld nog wat wild-life gespot. Vreemde ogen hebben die beesten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terug op de campsite: Vera aan de hobby.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De volgende dag willen we de zonsopkomst zien, dus de wekker staat op 5:15h. Beetje vroeg.