Dag 32: Zion – Emerald pool trails

5 Juni 2017, Maandag

Om acht uur zijn we met de camping-shuttle bus naar Zion gegaan. We weten niet hoe druk het is, dus dit is safe. Het is zowiezo heet vandaag, dus dat we op tijd weer met die shuttle terug moeten is geen probleem.

De chaffeur is een aardige kerel, Vera en ik hebben uitgebreid met de man gepraat. Het is een Australier, die in een camper woont en met zijn vrouw de laaste 40 jaar over de wereld trekt. Eigenlijk is hij Scuba-dive instructeur. Grappig want wat doet een duik instrukteur in het midden van een woestijn… Verder vertelde hij dat op en rondom memorial day het hier bijzonder druk was geweest. Hij had mensen gebracht die de wachtrij te lang vonden en eerst in de pub iets zijn wezen drinken. Na vijf uren zijn ze met de shuttle teruggegaan, en hebben het park niet gezien. Gelukkig dat het nu rustiger is.

De park-shuttle is vroeg in de ochtend wel druk. Dat is wel een nadeeltje van dit park.

Eerst hebben we info gevraagd bij het bezoekerscentrum. We hebben besloten om de upper- en lower- Emerald pool trails te lopen. Bus stop 6 eruit, en via die pools en kleine watervallen loop je dan terug naar bus stop 5. Uiteindelijk lopen we ruim twee uur. Mooie tocht, groen, bomen, rotsen, mooie paden, afwisselend. De watervallen zijn summier, het meeste ijs en sneeuw is gesmolten.

De Virgin rivier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Die ‘waterski’ insecten maken mooie circels en schaduwen in zo’n plas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het water spoelt langzaam over deze gelaagde structuur weg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Zion canyon is uitgeslepen door de Virgin rivier. Dit is een summier stroompje, waar je niet van denkt dat dat de oorzaak is van deze diepe kloof. De rivier is door 6 verschillende steenlagen heen telkens op een lager niveau komen te liggen. Nu nog steeds voert deze rivier per jaar 1 miljoen ton sediment af. Moeilijk voor te stellen als je dat liefelijke stroompje ziet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA