Dag 33: Zion – Angels Landing

6 Juni 2017, Dinsdag

Om zeven uur zijn we weggereden naar de parkeerplaats in Zion. Voordeel is dat we dan niet afhankelijk zijn van de shuttle bus naar de camping. En er is zo vroeg plaats genoeg. Eenmaal daar aangekomen hebben we eerst ontbeten en eitjes gekookt voor onderweg.

Vandaag staat Angels Landing op de planning. Eerst met de park shuttle naar bus stop 6, dan wandelen. Eerst glooiend omhoog, dan steil omhoog, daarna komt een heel mooi vlak stuk door Refridgorator canyon, en vervolgens gaat de weg via een stuk of 15 S-bochten heel steil omhoog. Daarna wordt het spannend. Eigenlijk is het niet goed uit te leggen als je dit niet zelf ook gedaan hebt. Ik denk dat dit een ‘intimi’-deel-ervaring is.

Op den duur loop/klauter je, met een ketting als steun, verder waarbij er soms weinig plek is voor tegenliggers. Meestal is het pad breed genoeg. Denk dan aan een meter of twee. Aan beide zeiden gaat het echter meer dan 300 meter naar beneden. Niet glooiend naar beneden, maar loodrecht of bijna loodrecht. En soms is het pad nog maar een centimer of dertig breedt. Dat komt slechts op twee plaatsen over hooguit een meter of vijf lengte voor. Dat zijn we stukjes waar je niet teveel over na moet denken.

Al met al is deze hike best goed te doen, leuke instpanning, we genieter ervan.

De video geeft een indruk van stukjes van deze route.

De hikers op het pad geven iets van de dimensies aan:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier ben je nog lang niet aan de top. Op deze foto is het niet goed meer zichbaar, maar er rijdt een bus in het dal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier zie je een stukje van de S bochten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een meter of 400 voor het eindpunt. een vrijwel loodrechte wand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En hier hebben we behalve een zwarte raaf en een vijftal roofvogels die al loeren boven de touristen cirkelen totdat er eentje neerstort, ook een blauw vogeltje gezien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA