Dag 36: Naar Jackson

9 Juni 2017, Donderdag

Vandaag rijden we via een scenic route naar Jackson, dat ligt vlak voor Teton National Park. Het idee is om dan de volgende ochtend een plekje op een first come first serve camping te zoeken in het park.

Het is toch nog een uur of vier en een half rijden. Maar we nemen Highways en geen Interstates. Je rijdt voornamelijk tussen groene heuvels en bergen met afwisselend op de achtergrond of dichtbij bergen met sneeuw. Verder komen diverse meren tegen. Ook zien we veel rivieren die wederom absurd snel stromen.

Geld gepint in Aften Wyoming waar ze een boog van hertengeweien gemaakt hebben die over een 2Ɨ3 baans weg gaat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg doen we boodschappen voor de komende dagen, want als we in Grand Teton staan en daarna in Yellowstone zullen de inkoopmogelijkheden beperkt zijn als je tenminste niet de hoofdprijs wilt betalen. Voor de zekerheid ook maar wat contant geld pinnen, je weet maar nooit of je in Grand Teton contant via een enveloppe moet betalen.

Je moet blijven opletten, je rijdt door zogenaamde open ranches (waar vee vrij loopt), en er kan allerlie ‘wildlife’ oversteken. We zien dan ook diverse aangereden herten en dassen. Gelukkig springt er geen een voor onze camper. Wel zien we opeens een kleine kudde koeien die door cowboys via de weg naar klaarstaande veewagens worden geleidt. Oftwel hier kan van alles op de weg lopen. Bij de groep cowboys zit ook een jong meisje, we schatten van een jaar of 13, in vol ornaat, net zo handig met een paard als wij met een fiets.

Onderweg stappen we ergens uit met uitzicht op weilanden en beboste heuvels om een hapje te eten. Dus broodje met sla, tomaat, kaas, warmgemaakt worst en tomaten ketchup als lunch op de campingstoeltjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De caping ligt aan een rivier die buiten zijn oevers is getreden. Bruin water, er wordt weer heel wat aarde afgevoerd. Dit zijn geen rivieren om in te gaan zwemmen, levensgevaarlijk. Mischien kan het wel in een ander jaargetijde als alle sneeuw van de bergen is gesmolten.

Het standaard ritueel is weer: beetje lezen, stukje wandelen, eten klaarmaken, etc. Na het eten begint het te regenen. Dat hebben we ook al een tijd niet meer gehad, regen. Dus vannacht weer lekker slapen, koel. Dat is toch wel weer heerlijk, na de vele woestijn gebieden met hoge temperaturen. Gister was het alwel koeler maar benauwd in de avond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bekende ingangspoort die je voor iedere range ziet, zommige heel summier, sommige van dikke bomen, maar deze is wel heel erg over de top.