Dag 39: Grand Teton – Jenny Lake – Jackson

12 Juni 2017, Maandag

De zon schijnt volop, dus we gaan eerst voor een wandeling, en daarna naar Jackson. Andersom is mischien niet handig, het weer kan zomaar omslaan. We rijden naar Jenny Lake Lodge en lopen daar een uur of twee langs het meer en door bos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De wandeling begint bij een brug over een rivier die afloopt naar het meer. Mooi helder water. Het meer zelf is vrij groot. Normaal vaart er ook een shuttle boot, maar die start pas half juni. Vreemd is dat de trail naar punt waar de boot aanlegt niet meer begaandaar is en is afgesloten. Op zich jammer, want zo’n boot tochtje zou wel aardig zijn. Maar deze wandeling is ook heel mooi, we komen over diverse stroompjes, en het uitzicht is prima, terwijl je afwisselend in een open stuk landschap loopt (afgebrand in het verleden) of tussen groene bossen. Het is warm, dus een blouse of T-shirt is genoeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij terugkomst is het lunchtijd. Tijd voor een goede sandwitch: Brood, sla, tomaat, gebakken bacon en ei, kaas. Dan kun je er weer even tegen. Dus wederom handig dat je niet ergens heen hoeft om te eten (camper bevalt wel).

Hierna gaan we naar Jackson, tevens moeten we tanken want de tank raakt aardig leeg. Tanken betekent eerst betalen en dan kun je voor dat bedrag tanken. Vol gooien is dan dus lastig, je moet schatten. Of je rekent teveel af en het verschil wordt teruggeboekt. Omdat we de komende dagen in parken zitten wil ik toch graag vol tanken. Dus doe maar voor 110 dollars. Blijkt ook niet te kunnen, 100 is het maximum. Vreemde gewoonten hier. We hebben tot nu toe twee keer een pompstation gehad die achteraf betalen geen enkel probleem vond. Maar dus niet in Jackson.

In de tussentijd is het weer omgelslagen, het waait heel hard en het is gewoonweg koud, af en toe regen.

We parkeren weer op precies dezelfde plek als twee dagen geleden en zoeken een cowboy-winkel op voor blousen. Vera loopt hier tegen een aantal aardige blousen op, maar koopt er uiteindelijk eentje. Bij Starbucks is er goede koffie en kunnen we de mail checken. Ik heb de computer niet meegenomen, dus de blog updaten is er nog niet bij. We lopen nu minstens vier dagen achter. Maarja niet overal is internet en al helemaal niet midden in de parken.

Terug naar de campsite en eten koken. Het weer is hetzelfde, koud, harde wind, regen. Tijdens het koken kijk ik een keer naar buiten: Het sneewt…. (?). Dus dat kan ook nog terwijl het bijna half juni is.

De heuvels achter de bomen waren groen… nu wit besneeuwd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van de Teton Range zie je nu geen enkele berg meer, deze foto is een toevalstreffer waarbij er net een opening in de bewolking/mist zit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA