Dag 40: Yellowstone – Old Faithfull

13 Juni 2017, Dinsdag

De rit naar de Grant Village campsige in Yellowstone is ongeveer twee uur rijden, vrijwel alleen door parken. Als we vertrekken is er niets te zien van de Teton range (mountains). De bergen zijn verscholen achter dikke mist of wolken. Maar het is droog en in de richting waar we heenrijden ziet het er lichter uit.

Maar als we verder rijden komen we steeds hoger, en in Yellostone ligt er eerst wat sneeuw langs de weg, dan wat meer, dan zijn ook de bomen besneeuwd en daarna begint het ook te sneeuwen. Dat hadden we eigenlijk niet gedacht. En niet een klein beetje sneeuw, hele bergen sneeuw. Het ziet er wel prachtig uit, die besneeuwde sparren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hebben een campsite gereserveerd en het inchecken gaat gepaard met uitleg over beren, etc. Je krijgt ook een geel A4-tje met “Yellowstone is a dangerous place”. Allemaal erg geruststellend. We zoeken onze plek op, midden in een naaldbos onder de bomen. Schaduwrijk… Geen zon te bekennen. We maken een uitgebreide lunch met sandwitches en tijdens het eten vallen de klonten sneeuw uit de bomen op het dak van de camper, weer een nieuw geluid.

Zoals gewoonlijk eerst het bezoekerscentrum in voor meer info, deze is vlakbij. Het weer zal beter worden, met zon. Dat is haast niet voor te stellen, net zomin als dat je je in de woestijn kunt voorstellen dat je in de kou terechtkomt.

We gaan naar Old Faitfull. Dat is een geyser en er zijn een aantal andere termische natuurfenomenen te bekijken. Deze geyser gaat om de 96 minuten ‘af’. We hebben nog even de tijd, dus we bekijken de Old Faithfull Inn. Dat is een logde die zo te zien volledig is opgebouwd uit hout. De binnenconstructie is gemaakt van dikke stammen. Ziet er wel indrukwekkend uit omdat het gebouw behoorlijk hoog is. De binnenruimte is open, met een grote haard en bijzondere klok. Verder is er de receptie en een gift shop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We bekijken de geyser en daar is het best wel druk. Ondanks de regen. Soms regent het wat harder en soms wat minder hard, maar echt droog is het vandaag maar zelden. Op zich jammer, want door dit donkere weer is alles grijs en grauw. Niet echt fogogeniek weer. Afijn de komende dagen komen we hier vast nog een keer langs om ook de overige termische zaken te bewonderen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vera’s batterij is leeg dus gaan we terug naar de campsite om spaghetti te koken. Uiteraard met sla, die moet op, want er licht al een nieuwe krop te wachten om opgegeten te worden… (kost 0.98 US$, da’s heel goedkoop voor gezond eten in Amerika.

‘s-Avonds lopen we nog een rondje naar de douche, die is hier 15 minuten lopen vandaan. Je loopt over de bruggen waar we eerst met de camper overheen gereden zijn. Ik was wel benieuwd wat voor bruggen dat eigenlijk zijn. Je raad het al, houten palen. Vandaar dat je daar maar 15 mijl/uur mag rijden…

Verder nog wat aangerommeld (blog verslagen, lezen) en dan het warme bed in.