Dag 42: Yellowstone – West Thumb

15 Juni 2017, Donderdag

In de ochtend zijn we naar West Thumb Geyser basin gereden. Dat is hier dicht bij. West Thumb bevat een behoorlijk aantal kokende bronnen. Sommige bubbelen in modder, maar de meeste geven water. West Thumb ligt aan de rand van Yellowstone lake. De beroemde Fisching Cone bron ligt in dit meer. Via een afgezet pad, bestaande uit planken loop je langs deze bronnen. Dit pad bestaat uit een aantal lussen. Wederom veel fotos genomen van deze bronnen.

Touristen mogen niet van het pad afwijken vanwege de broze grond. Dieren lopen tussen deze bronnen door. Dat hadden we al eens geconcludeerd vanwege de uitwerpselen. Hier liep een Elk tussen de bronnen door, dus we hadden geluk dat we dat gezien hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aansluitend hebben we een wandeling gemaakt die start vanaf de parkeerplaats. Het pad klimt gestaag omhoog tussen veldjes en dicht op elkaar staande bomen. Een deel van dit bos is afgebrand en is weer in aangroei, die bomen zijn een meter of 6 hoog maar op de grond tussen deze jonge bomen door, liggen de stammen van het oude bos. Op den duur loop je op een glooiende vlakte waar we weer een groepje Elken gezien hebben. Het uitzicht op de top is prachtig. Gras en bomen op de voorgrond, dan het Yellowstone lake en op de achtergrond besneeuwde bergen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op deze heuveltop borrelt ook een bron. Dus overal in zo’n termisch actief gebied zie je stoom bronnetjes, dus niet perse alleen in het dal.

We zijn doorgereden naar Fishing Bridge om daar te lunchen en te internetten. Het eerste is prima gelukt in een oud hotel. Het moet voor heel chic doorgaan, en de bediening heeft ook een beetje die uitstraling, maar het is toch een beetje vergane glorie. Wel leuk om gezien te hebben, en hoewel de bediening een beetje klungelig was voor ‘chic’, was het eten fantastisch. Je denkt dan: Dat zal wel heel duur worden. Maar ook dat viel reuze mee. We bestelden allebei koffie, kregen een kan waar 6 kopjes uit gingen, en dat koste slechts 5 dollar. Maar nogmaals, het eten, sandwitch gerookte kalkoen met kaas, zalm wrap met rijst en friet en salade, was bijzonder lekker. Dus zeker dit Yellowstone Lake Hotel bezoeken. In dit hotel is echter geen wifi.

Hierna zijn we teruggereden en hebben onze douche-strippenkaart gebruikt om te douchen. Vervolgens zijn we naar een logde gegaan waar betaald wifi is. Kost 5 dollar per uur en dan heb je ‘high speed internet’. Ja ja, gedeeld met alle mensen uit die lodge want het was niet vooruit te branden. Dus in een uurtje tijd kon ik slechts een paar pagina’s uploaden. En nog niet eens volledig ook. Afijn, uploaden kan later ook wel.

Terug op de campsite hebben we een houtvuurtje aangestoken. Zoals het hoort zonder aanmaakblokjes of terpentine of ander hulpmiddelen, met 1 lucifer. Het moet wel een sport blijven. Dat was nog best lastig want de blokken hout zijn groot en met een zakmes begin je dan niet veel. Maar het is gelukt en dan smaakt het gebarbequede worstje extra lekker. Uiteraard met sla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morgen gaan we naar Mammoth Hot Spring. Daar kijk ik naar uit. Het is zo’n beetje aan het andere eind van het park, dat wil zeggen ruim 100 kilometer rijden. Je rijdt echter door een prachtig gebied, en een deel van die route hebben we nog niet gezien.