Dag 48: Naar New York

21 Juni 2017, Woensdag

Vanaf het hotel zijn we met een shuttle bus naar het vliegveld gegaan. Dat leek dicht bij, maar daar vergis je je dus snel in. Op het vliegveld valt op dat de aanduidingen lang niet zo goed als als op Schiphol. Na wat gezoek hebben we de koffers ingecheckt. Mijn koffer was 150 gram te zwaar en die van Vera een kilo te licht. Gelukkig deed de dame achter de balie daar niet moeilijk over een iets te zware koffer. Ze hing er wel een labeltje ‘heavy’ aan. Ik ben al veel langer van mening dat het veel eerlijker is als je betaald voor een totaalgewicht. Dus je eigen gewicht plus je koffer. Was trouwens weer een erg aardige dame bij de check-in.

Vervolgens zoeken naar de screening en de gate. Je gaat naar de gate via een metro. Daar nog maar een kopje koffie gepakt, en we hebben niet heel veel tijd meer over van de twee uur voor vertrek aankomen.

Het is een klein vliegtuig, en een beetje een zweterig geheel, zonder al te veel service.

Bij aankomst in New York is het taxi ritje naar het Z-hotel in Long Island City nog iets van een kwartiertje. We krijgen een kamer op de negende verdieping met een fraai uitzicht op Manhatten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlak bij het hotel zit een indiaas restaurant, lekker gegeten, dit is zeker een aanrader (het heet ‘5 star’). Vervolgens wat door de buurt gelopen. Onderweg bij een supermarkt nog wat dingetjes gekocht en daarna zijn we in een park beland waar flink gehonkbalt werd. Mooi om te zien hoe makkelijk ze die bal heel hard naar een medespeler gooien die heb ook zonder enige moeite vangt.

Terug bij het hotel hebben we nog een tijdje op het dak gezeten, genieten van het uitzicht. En daarna naar bed. Het is wel erg warm, de airco heeft er moeite mee.

Uitzicht vanaf de kamer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze foto is genomen vanaf het daktrerras met een lange sluitertijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA