Dag 49: New York – Central Park – Broadway

22 Juni 2017, Donderdag

Ik heb slecht geslapen door de hitte, dus eerst maar een stevig ontbijt met veel koffie naar binnen werken. Hierna gaan we naar Manhatten met de metro. Het doel is een fiets huren en door central park te fietsen.

Omdat ik toch wakker was om 5 uur even de gopro aangezet voor een timelapse filmpje:

De metro, of subway, is een apart geval. In San Francisco werd het hele systeem snel uitgelegd en werkt het ook. Hier is het anders. Betalen met credit card gaat niet, je hebt een zip code nodig en wij hebben geen amerikaanse zip code…. Dus dan maar bij het een mannetje in een kooi een kaartje gekocht. Een kaarje voor twee personen, hij zei serieus dat je nadat je door het het poortje bent het kaartje aan de ander moet geven die er dan doorheen kan. Dit werkte echter niet. Gelukkig was het poortje voor de man zijn neus dus liet hij Vera alsnog binnen via een deur. (vreemd allemaal).

Even later staan we in Manhatten en zoeken we de fietsverhuur. Hier is het druk, maar het gaat vrij snel. We fietsen naar central park en in dat park blijkt dat er eigenlijk maar 1 fietsroute is die tevens een eenrichtingsweg is (om veiligheidsredenen). We hebben diverse keren even van dit pad afgeweken om een stukje verder het park in te gaan. Ik weet niet of je dit park als klein of groot moet omschrijven. Je fietst er vrij snel doorheen, maar lopend ben je zeker wel een uurtje of twee bezig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan dit park ligt het Gugenheim museum die we wilden bezoeken, allen blijkt die dicht te zijn op donderdag. Hm.

Na het rondje park besluiten we om eens een stukje langs de Hudson te fietsen. Als je het park uitgaat rij je maarzo tegen een zogenaamde trump tower aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om bij de Hudson te komen moet je een stuk door het verkeer heen, dus zonder apart fietspad. Dat is wel druk (understatement). Langs de Hudson is het lekker fris. Aan de Hudson ligt ook een ‘militair getint’ museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteindelijk besluiten we terug te fietsen om nog een stukje te gaan lopen. Sommig kruispunten staan helemaal vol met verkeer, een grote chaos. Op den duur denk je wel: Blij dat ik hier niet iedere dag door moet.

Hetzelfde geldt voor wandelen, druk. We kunnen ons niet meer voorstellen dat je hier wilt wonen, dat is een pure verzoeking. Maar het is natuurlijk wel bijzonder leuk om dat te zien en mee te maken. We lopen nog een stukje Broadway op en pakken daar de subway terug. We betalen nu contant aan een machine, krijgen twee kaarjtes, waarvan 1 het niet doet(?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na ons opgefrist te hebben in het hotel hebben we in de buurt een eettentje gezocht. Morgen naar het liberty statue. Dus we hebben nog even goed gekeken hoe we daar moeten komen, want we moeten er al om acht uur ‘s-ochtends zijn.