Dag 52: Naar Sint Michielsgestel

25 Juni 2017, Zondag

Vandaag hebben we niet echt een plan. We gaan ontbijten bij een breakfast-winkeltje in de buurt van het hotel. We bestellen pancakes en een ommelet met bacon en toast + koffie en thee. Het wordt nog vrij druk in dit kleine zaakje. Het eten is goed en zeker twee keer goedkoper dan een ontbijt bij een hotel, wat qua keuze ook nog eens beperkter is. Dus dit is een goede keuze voor ons laatste ontbijtje in Long Island City.

De koffers pakken is zo gedaan. Er gaat nog iets uit mijn koffier naar die van Vera omdat mijn koffer net iets te zwaar was op de reis naar New York. We genieten nog wat van het uitzicht, pakken een laatste koffie en checken uit.

Er vaart nog een zeeschip voorbij en er wordt op het water een wedstrijd gehouden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Via een taxi gaan we naar JFK airport. Uiteindelijk zijn we redelijk vroeg en deze airport is overzichtelijk, heel anders dan in Denver. Het gaat supersnel, dus voordat we het weten zijn we de koffers kwijt, security check gedaan en zijn we bij de gate. Trouwens zowel mijn koffer als die van Vera wogen precies 23kg, precies op de max limiet. Mijn backpack is echter wel loodzwaar, maar daar kijken ze niet naar.

Na boarden blijkt dat de vlucht die normaal 7 uur en een kwartier duurt, nu een uur korter is vanwege een harde winde in de rug. Echter er blijken ook mensen te zijn die wel de bagage hebben ingecheckt en niet zijn komen opdagen. Dus die koffers moeten weer uit het vliegtuig en dat kost een half uur, dan een nieuw startslot vinden, en dat kost ook bijna een half uur. Dus we komen op de normale tijd aan, om 6 uur ‘s-ochtends (Maandag). Je slaat een nacht over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vera had al goedkope e-tickets voor de NS geregeld. We zijn om tien voor acht in Den Bosch waar Jose zo aardig was om ons naar huis te brengen.

Thuis: Het huis zit onder de spinnenwebben, tuin vol onkruid en gras 30 cm hoog, auto start niet (te lang stil gestaan). Er was een ‘slingerplant’ de radiator van de auto ingegroeid en had zich daar eens een paar keer om wat metalen stangen gewikkeld. Afijn, dat is geen probleem. Eerst de boiler en koelkast aanzetten en koffie drinken met Jose. De buren hebben verder goed voor het huis gezorgd, planten doen het nog, niet ingebroken, dus we zijn zeer tevreden en kijken ook tevreden terug op een heel bijzondere vakantie.

Waarschijnlijk gaan we in de komende dagen de blog pagina’s nog eens langslopen om meer info over de route toe te voegen. Verder heb ik nog filmpjes die eerst bewerkt moeten worden, meer panorama foto’s, en als we dan toch bezig zijn is een pagina over handige tips voor zo’n reis ook nog iets om toe te voegen. Voorbeeld: Een goede app voor een route planner, blog fotos comprimeren, zo’n alles-in-een-gereedschap-ding voor simpele reparaties, etc.