Dag 8: Yosemite – Vernal fall

12 Mei 2017, Vrijdag

Na een lekker ontbijt is Vera bezig geweest met een aantal aquarel schetsen, van de camper en van een typisch dingetje hier, namelijk de berenbox. Ik ben een hike gaan doen via het John Muir trail naar de Vernal fall en dan via Clark point terug. In totaal is dat een uur of drie als je stevig doorloopt.

Fernal_fall

Een stuk van deze hike heet de mist trail. Dat is een understatement, ik ben zeiknat geworden. Het is een soort motregen van de waterval, maar dan met veel grotere druppels en veel heviger. Onderweg veel foto’s genomen, maar het is nog knap lastig om dat wit kolkende water te fotograferen, het wordt te wit waardoor geen details meer te zien zijn, of de omgeving wordt te donker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de bovenkant van de foto zie je de lage bewolking hangen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag is het een stuk kouder dan gisteren, ik schat dat het nog geen 18 graden is. Met een doorweekte broek is dat best wel koud, gelukkig loop je zo’n lichte afritsbroek zo weer droog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna hebben we geluncht en daarna zijn we met de shuttle bus naar Yosemite Village gegaan. Allereerst hebben we de gebouwen bekeken en het visitor center bezocht, vervolgens nog wat info over wandelingen ingewonnen. Ter plekke is een korte wandeling van een half uur langs de lower falls. Voor niet ingewijden: De grootste/hoogste waterval in Yosemite bestaat uit twee delen, een bovenste deel en een onderste deel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens met de shuttle weer terug, omdat alles een richting op rijdt, en omdat er aan de weg gewerkt wordt, ga je dan de halve vallei rond. Nu hebben we meteen andere interessante punten gezien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overal zie je dat stukken trail onbegaanbaar zijn vanwege overstroming, er blijkt veel meer water te zijn dan wat normaal is. Dus nu zie je ook veel meer watervallen dan in sommige andere jaren, of wat je zou zien later in het seizoen.

‘s-Avonds hebben we nassi gemaakt met ui, prei, wortel, paprika, ei en ham, met sla en naan. Hoezo dat je niet gezond kan eten hier…. Een lichte maaltijd terwijl er 22120 stappen op mijn stappenteller staan.