De terugreis

We vertrekken vroeg (6h30) vanaf het hotel Pamplona Plaza om in twee dagen terug te rijden naar huis. Het eerste deel is naar de oostkust bij de voet van de Piryneeen vlak langs San Sebastian, en dan naar het noorden, via Bordeau richting Orleans en Parijs.

Het eerst stuk in Spanje is een bochtige weg waar we geregeld op dezelfde hoogte als de (laaghangende) wolken rijden. Dat het bewolkt is maakt het rijden wel makkelijker. Pas in Frankrijk breekt op den duur de zon door.

Een stukje voor Parijs (na 850km rijden) besluiten we om een hotel op te zoeken. Dat wordt Blanche de Castille in Dourdan. Dit stadje blijkt een soort van ruine-vesting te hebben, en een enorme kerk. Hoe is het mogelijk dat zo’n onbeduidende plaats zo’n enorme kerk heeft staan, zal wel slavenarbeid geweest zijn, of toewijding, anders is zoiets niet te verwezenlijken.

Prima geslapen in dit hotel, na bij de Pizzeria een pasta te hebben gegeten. De volgende dag is het nog slechts 500km naar huis. Echter door Parijs schiet niet supersnel op, maar Antwerpen spant weer de kroon, daar staan we weer een tijdje in de file. Al met al valt het nog wel mee. ‘s-Avonds de de auto leeggeruimd en alles al weer op zolder gezet.