2022 - België - Pajottenland - Brussel

Pajottenland is een landbouwstreek ten westen van Brussel. Het is een fantastisch gebied om doorheen te fietsen. Het is wel een behoorlijk glooiend / heuvelachtig gebied, maar goed te doen met een normale fiets met voldoende versnellingen. Hier vindt je vele kleine dorpen, een aantal zijn bekend vanwege de biermerken, zoals Affligem, Grimbergen, Westmalle, .... Veel Abdij bier, maar ook Lambiek, Geuze en Kriek komt hier vandaan. In Liederkerke op een terras gezeten waar ze 450 soorten bier schenken. Je kunt hier dus beter fietsen dan auto rijden.

Vervolgens bij Dilbeek naar een buiten-theater voorstelling van de groep Studio Orka geweest (Chasse Patate). Dit is zo'n beetje hun laatste voorstelling, helaas. We kennen deze groep van Oerol. Goed geregeld, met een food-truck (zie foto, onvoorstelbaar voor hoeveel mensen een bak pasta uit dit karretje kwam, en uiteraard met een Belgisch biertje erbij). Voorstelling was fantastisch, erg goed in elkaar gezet, grappig.

Tevens een keer naar Brussel gefietst en een keer met de trein. Brussel is goed bevallen, gezellige stad, veel te zien. Op internet vindt je diverse wandelingen, wij hebben de Brusselse stripwandeltocht gedaan. Op diverse muren zijn striptekeningen aangebracht, en zo kom je ook in delen van de binnenstad waar je anders niet meteen naar toe zou lopen.

Foto's:
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3