Naar Pamplona

We breken de boel op, het is mooi weer en we hebben geen haast. Dus we pakken alles rustig in en kunnen de tent droog meenemen. Dat scheelt, dan hoeven we hem thuis niet weer op te zetten om te drogen.

Om een uur of elf rekenen we af bij de camping. We krijgen nog een fles rode wijn mee en een gratis kop koffie. Dit is in alle opzichten een mooie en goede camping om te staan. Torla is op loopafstand, ook kun je direct vanaf de camping wandelen, en een aantal mooie wandelgebieden liggen om de hoek.

Rijden naar Pamplona gaat via Biescas, dat is een bochtige weg die niet opschiet, maar wel heel mooi. Daarna is het vooral snelweg. In Pamplona is het vrij rustig voor een stad. Het hotel ligt op loopafstand van de ‘oude stad’. Bovendien kun je in dit hotel de auto parkeren in een ondergrondse parkeeergarage waarvan 1 etage van het hotel is. Dat is handig en veilig met zoveel spullen in de auto.

Na inchecken winnen we wat info in en lopen naar de oude stad. Het is nu avond, een graad of dertig. Mooie vestingstad is dit. Het lijkt een beetje op Heusden, alleen vele malen groter. In het verleden heeft Pamplona als voorbeeld gediend voor andere vestingsteden.

Wat ook opvalt is de bebouwing, alles is minstens 3 of 4 verdiepingen hoog en de straatjes zijn vrij smal. We gaan wat eten, en daarna terugwandelen naar ‘t hotel.