San Marcial – Plan – Germain

San Marcial (12km na Bielsa)

2017-07-27 Donderdag
2017-08-05 Zaterdag

Half in de regen hebben we de spullen ingepakt en zijn we vertrokken naar de Pyreneeen, naar de Spaanse kant. Het is eerst een behoorlijk stuk tolweg/snelweg langs Toulouse. Daarna, richting de bergen wordt het een mooie weg door allerlei dorpjes. De regen is nu vervangen door een zon van ongeveer 30 graden. Bij aankomst zoeken we een plekje op de camping, en zetten de tent op. Eigenlijk wilden we een plek met electriciteit maar die was er niet meer. Maar we mogen onze koelbox wel achter het washok zetten, daar zit nog een stopcontact. Toch aardig dat dit kan, en in deze temperatuur is een koelbox wel een ‘must have’ als je niet iedere dag langs een supermarkt wilt gaan. Verder heeft Luis, de eigenaar ons van alles en nog wat verteld over mogelijke uitstapjes in de omgeving en in Nationaal park Ordesa. In het Spaans, dus we begrepen de helft zo ongeveer.

San Marcial is een kleine camping, die eigenlijk uit een tweetal terassen bestaat met uitzicht op de bergen. De camping zit aan een route door de Pyreneeen. In deze omgeving zijn diverse valleien me kleine dorpjes, en je zit hier tussen een aantal natuurparken in. De omgeving is erg mooi.

Wandeling in de Vallei de Gistain, vanuit de plaats ‘Plan’. We wandelen naar het volgende dorp ‘Don Juan de Plan’ deels langs een rivier, en daarna de berg op naar weer een volgend dorp, ‘Germain’ Dit is vrijwel op het heetst van de dag en het is een inspannend stuk lopen via haarspeldbochtjes en dus vooral klimmen. Vanuit dat dorp lopen we terug naar Plan. Mooie wandeling, alleen iets inspannender dan we gedacht hadden. In Plan is een terrasje, heerlijk uitrusten in de schaduw met een drankje.

In de plaats Plan lopen we eerst wat rond om de huizen te bekijken. Zo vind je er midden in het dorp in een straat een huis of pakhuis waar hooi is opgeslagen. Dat zie je eerst niet maar het ruikt er lekker naar hooi als je er langs loopt. Ook is er nog een oude wasplaats te vinden waar via water uit de bergen de was werd gedaan in stenen bakken waar er een stuk of tien van naast elkaar gemetseld zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA