Tips – Camper reis

Deze pagina bevat een aantal tips die u kunt overwegen bij uw camper reis.

“Onmisbare” Apps

here_we_go

Here we go

Route planner waarbij je vantevoren de benodigde kaarten kan downloaden. Dus ook zonder netwerk verbinding werkt deze routeplanner perfect. Tevens geschikt voor fiets en wandelen. Ook handig om mee te nemen is een telefoon-klem voor op de voorruit en een dubbele USB ‘aansteker’ adapter.

parky

Parky

Toont campsites (tent / RV). Geeft info over de campsites, met telefoonnummer, internet link, reviews, etc. Erg handig als je nog niets gepland hebt. Meestal zijn deze sites veel goedkoper dan een KOA campsite.

“Onmisbare” spullen

Meerdere kleine net adapters

Erg handig in hotel en camper, veel goedkoper dan een universele adapter. Met meerdere is het altijd makkerlijk om tegelijkertijd diverse apparaten op te laden. Dat is zeker handig als je de generator moet gebruiken.

netadapter_amerika

Multitool

Komt zeker van pas. Denk aan kleine reparaties van een schroefje vastzetten tot het rechtbuigen van een kromme punt van het schilmesje (wij kregen een mesje met een verbogen punt, dan is een tang erg handig)

multitool

 

Internationaal rijbewijs

Dit rijbewijs heb je meestal niet nodig, maar toch is het handig. Bij sommige verhuurders, denk aan fietsverhuur, moet je een foto-ID afgeven. Dat is dus een rijbewijs of paspoort. Typisch documenten die je niet wilt kwijtraken. Maar ze accepteren ook een internationaal rijbewijs, en als je die kwijtraakt heb je daar geen last van / hoef je geen vervanging te regelen. Dus om deze reden is het toch handig om zo’n rijbewijs bij je te hebben (of een ander goedkoop foto-ID document).

internationaal_rijbewijs