Wandeling Pamplona

We ontbijten op de hotelkamer. We hebben een waterkoker, koffiezetspullen, etc. apart gehouden, handig, dan kun je koffie en thee op de kamer pakken wanneer je wilt.

Na ‘t ontbijt wandelen we naar de oude stad, en vervolgens naar een winkelstraat. Hier staat ook het monument waar Pamplona om bekend is: Stieren en mensen die door de oude stad lopen naar de arena. Over een paar dagen begint dit feest, de voorbereidingen zijn in volle gang: Afzetten van de straten met dikke balken en planken, opbouwen van de kermis, neerzetten van vele toiletcontainers, etc. (even snel uitgerekend dat de bezoekers per dag goed zijn voor zeker 100000 liter urine, maar als je nagaat dat dit tevens een zuipfeest is, is dit zeer voorzichting ingeschat).

Bij een ‘groenteboer’ kopen we kersen en fruit, vervolgens lopen we naar het startpunt van de wandeling die voor een groot deel langs en over de oude vestingmuur gaaat. Vervolgens naar een stadspark. Daar is het tijd geworden voor de lunch en lezen. Vervolgens lopen we terug naar het hotel om later in de avond weer naar de oude stad te lopen voor het avondeten. Dit keer wordt het tapas.